STEUN HET NATIONALE CONGRES VAN KARAPATAN

10 augustus 2004

Aan iedereen een groet van Karapatan!

Mevrouw Marie Hilao, secretaris generaal van Karapatan (Alliantie voor de bevordering van mensenrechten) doet een dringende oproep tot financiële ondersteuning van het aanstaande Nationale Congres van Karapatan. Het congres wordt van 17 - 20 augustus gehouden in de stad Tagaytay op de Filippijnen.

Karapatan is een 9 jaar oude koepelorganisatie van personen, groepen en organisaties die werken voor de bevordering en de bescherming van de rechten van de mens in de Filippijnen. Karapatan werd door de lidorganisaties in 1995 opgericht, maar de oprichters en leden nemen al sinds de tijd van het krijgswet-regime van Marcos deel aan het mensenrechten front in de Filippijnen.

Er worden 120 mensenrechten medewerk(st)ers van Karapatan van over de hele Filippijnen verwacht. Vanuit de verschillende regio's is er zeer enthousiast gereageerd op het initiatief voor het organiseren van het congres. Het is van groot belang voor de alliantie om terug te kijken naar het werk van de afgelopen 9 jaar, en vervolgens de concrete contouren voor de komende 3 jaar uit te zetten.

Het is de gelegenheid om eer te betonen aan collega mensenrechten activisten, die tijdens het monitoren van schendingen van de mensenrechten, zelf zijn vermoord. Tevens is het een geschikt moment om de vastberadenheid in de strijd voor de mensenrechten, gerechtigheid en vrede te versterken.

De Arroyo regering heeft, om de huidige crises en oppositie te bestrijden, de keuze gemaakt voor een fascistische heerschappij. De mensenrechten activisten vallen in de eerste vuurlinie van de fascistische praktijken. Het congres is bedoeld om zich, op basis van een eensgezinde opvatting van de nationale situatie, sterker te verenigen en de capaciteiten en noodzakelijke taken beter af te stemmen op de harde werkelijkheid.

Voor dit belangrijke congres doen we een beroep op onze landgenoten en vrienden in het buitenland. Voor de bevordering en de bescherming van de rechten van de mens op de Filippijnen, is uw bijdrage van groot belang. Met waardering zal iedere bijdrage in ontvangst worden genomen.

Maak uw bijdrage over op:

NFS - Nederlands Filippijnse Solidariteitsbeweging
J. Bustamante / Floris Versterstraat 37 / 1328 CR Almere
Giro 8118425
o.v.v. “karapatan congres”

Bedankt en vriendelijke groet,

namens Marie Hilao-Enriquez