PIF

Buitenlandse religieuzen en ontwikkelingswerkers, verenigd in het Philippijnse Internationale Forum “de PIF”, in de Filippijnen hebben een brandbrief uitgegeven. Bestel deze belangrijke brief vandaag nog. De titel is:

“de gevolgen voor de Filippijnen van de 'War on Terror' van de Verenigde Staten” >>

Het Philippine International Forum (PIF) is een netwerk van buitenlandse ingezetenen in de Filippijnen van verschillende nationale en etnische herkomst met verschillende achtergrond, overtuiging, levensbeschouwing en geloof, die zich solidair voelen met de Filippino's in hun streven naar gerechtigheid, vrede en zelfbeschikking. Toen de grondleggers van de PIF in 1985 met hun werk begonnen, spraken zij af samen te werken om hun solidariteit met de Filippino's te verdiepen, met name door de banden met hun thuislanden te ontwikkelen. Het lange termijn doel van de PIF is de omstandigheden te creëren die nodig zijn voor de echte ontwikkeling van het volk en voor de vrede.

Vanwege hun kennis uit de eerste hand en hun ervaring met de Filippijnen en ook door hun professionele expertise en ervaring in hun landen van herkomst, verkeren de buitenlandse ingezetenen in een unieke positie om gebeurtenissen te verklaren voor de mensen in hun land en daar de publieke opinie te mobiliseren en internationale hulp te organiseren voor de mensenrechten, de duurzame ontwikkeling, de vredesinspanningen en andere initiatieven van het Filippijnse volk. Op dit moment bestaat het netwerk van de PIF uit zo'n 150 kerk- en ontwikkelingswerkers.

De PIF organiseert een jaarlijkse conferentie, waar actuele kernvraagstukken in de Filippijnen aan de orde komen. Elk jaar nemen dertig tot zestig mensen deel aan die conferenties. Bovendien heeft de PIF halfjaarlijkse en driemaandelijkse regionale of subregionale discussiegroepen waar nationale of lokale onderwerpen worden besproken, zoals militarisering en mensenrechtenschendingen, milieu (mijnbouw, houtkap, de bouw van stuwdammen), economische globalisering en de negatieve gevolgen daarvan voor de mensen, natuurlijke rijkdom en economie en de seksuele uitbuiting van vrouwen en kinderen.

Dit jaar, 2004, is er een grote behoefte aan een 'brandbrief' vanwege de toenemende militarisering van de Filippijnse eilanden onder het voorwendsel van de 'war on terrorism'. We hopen dat onze lezers de tijd zullen vinden om te begrijpen wat de oorlog van de VS betekent voor hen die hun mensenrechten en minimale bestaansvoorwaarden proberen te verdedigen. Wij vragen u na lezing van deze brief de inhoud daarvan met anderen te delen en deel te nemen aan solidariteitsacties die zullen bijdragen aan echte vrede en de wurggreep van de plannen van de supermacht voor duurzame economische en militaire overheersing zullen doen verslappen.

Maak vandaag nog 5 euro over op:
giro 8118425 t.n.v NFS te Almere o.v.v. brandbrief en u krijgt na ontvangst van uw bijdrage de 44 pagina's tellende brief toegezonden.

Op aanvraag wordt aan u de brief per e-mail (bijdrage wordt op prijs gesteld) verzonden.